Qui sóm?

La Caleta

L'any 1955 en Miquel Costa va comprar a una vídua d'Arenys de Mar una guingueta (a les hores li dèiem “merendero”), consistent en quatre fustes que feien de barra, unes taules i uns tamborets, per un preu , en aquell temps no tan barat com pugui semblar aleshores, de “2,000 pessetes”. I, el que era un “xiringuito” de platja es va convertir en un restaurant a Sant Vicenç de Montalt, situat al passeig marítim, amb vistes al mar mediterrani però mantenint l’essència dels inicis.

Amb tota la il·lusió que comportava la joventut i el projecte de vida es va instal·lar “el merendero”, a la cala on ens trobem.

No hi havia llum i els primers estius per vendre les begudes fredes van fer amb un calaix de fusta la nevera on col·locaven les begudes i cada dia anaven a buscar barres de gel per col·locar a sobre de les begudes.

En Miquel, la Mercedes i l'Avia Zoa van començar venent entrepans, begudes i llogant les taules per un preu de 2 pessetes cada tamboret.

L'any 1957 ja van començar a fer dinars per encàrrec, paelles, bistecs amb patates, amanides i poca cosa més, pel matí els clients reservaven el dinar i el Miquel anava amb la bicicleta al Mercat de Caldes d'Estrac a comprar el genero per poder fer els àpats. La Mercedes va ser durant molts anys la cuinera, davant dels fogons fins i tot durant els embarassos.

“El Merendero” que era com nosaltres anomenàvem al restaurant marítim, va anar canviant mica a mica, però l'esperit de servir el millor els nostres clients continua cada vegada amb més força. Després de més de 60 anys continuem sent un dels millors restaurants del Maresme.

Et convidem a visitar la nostre carta per gaudir d’un bon menjar en un restaurant amb encant.